\"فضل‌الله موسوي\"، نماينده تهران با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: ساختمان‌هاي ميدان مشق ازجمله وزارت خارجه ازجمله بناهايي است که با تغيير کاربري مي‌توان آن را به يک محوطه فرهنگي و تاريخي تبديل کرد.

وي تصريح کرد: در بعضي از قسمت‌هاي اين محوطه ساختمان‌هاي جديد ساخته شده است که آنها را بايد حفظ کرد.

موسوي خاطرنشان کرد: براي شروع اين پروژه بايد ديد که وزارت امور خارجه مي‌تواند به راحتي از اين محل تغيير مکان دهد. در هر صورت نبايد اجراي پروژه‌هاي تاريخي به امور جاري خللي وارد کند.

بنا بر اين گزارش ؛\"اسفنديار رحيم‌مشايي\" معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، چندي پيش در گفتگو با ميراث آريا اعلام کرد: براي ساماندهي ميدان مشق بايد تا بودجه 87 صبر کرد.

وي با بيان اينکه \"شخصا موضوع ساماندهي ميدان مشق را پيگيري مي‌کنم\" خاطرنشان کرد: در بودجه 87 قرار است اعتبار خاصي را براي ساماندهي اين ميدان تاريخي در نظر بگيريم تا بتوان هرچه سريعتر مصوبه مسکوت دولت را اجرايي کرد.

به گفته کارگر رئيس موزه ملي ايران 460 ميليارد تومان اعتبار لازم است تا بتوان ميدان مشق را ساماندهي کرده و به عنوان محور فرهنگي، گردشگري و تاريخي معرفي کرد.

همچنين \" عليرضا قلي‌نژاد \"مدير کل دفتر بافت‌هاي تاريخي در آخرين نشست مطبوعاتي خود از تشکيل کميته ويژه‌اي براي ساماندهي ميدان مشق خبر داد و گفت: در دفتر بافت‌ها کميته‌اي تشکيل داديم که در اين کميته نمايندگان طرح‌ تفضيلي، شهرداري و شرکت عمران و بهسازي حضور دارند.

وي تصريح کرد: در اين کميته درباره کليه طرح‌هايي که در محدوده شهر تهران اجرا خواهد شد صحبت و تصميم‌گيري مي‌شود. مثلا کميته‌اي براي محدوده منطقه 12 تشکيل شده و کليه کارهاي عمراني اين منطقه با هدايت و نظارت دفتر بافت‌ها انجام مي‌شود. ساماندهي ميدان مشق نيز يکي از طرح‌هايي است که در اين کميته مورد توجه قرار گرفته و قرار است اين کميته با نظارت سازمان ميراث فرهنگي کار ساماندهي ميدان مشق را پيگيري کند.

خاطرنشان مي‌شود ، بسياري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز از طرح ساماندهي ميدان مشق ابراز خوشحالي کرده و ساماندهي آن را براي آنکه تهران هم صاحب يک مرکز فرهنگي تاريخي بشود ضروري عنوان کرده‌اند.

بر اين اساس، ساماندهي ميدان مشق و تبديل آن به قطب تاريخي - فرهنگي تهران در قالب طرح گسترش موزه ملي، سال 1382به تصويب هيأت دولت رسيد و بلافاصله طرح مطالعاتي آن توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تهيه و تقديم دولت شد.

اما متأسفانه پس از گذشت چهار سال از تصويب اين طرح،حتي کوچکترين اقدامي در خصوص اجرايي کردن اين پروژه صورت نگرفته است .

ميدان مشق حدفاصل خيابان‌هاي امام خميني، سرهنگ سخايي، سي‌تير و فردوسي است.

ميدان مشق سابق يا \"باغ ملى\" فعلى همچون ميدان توپخانه از ميادين تاريخى تهران با تاريخچه‌اى مملو از مسائل سياسى، اجتماعى، نظامى، فرهنگى و هنرى به‌شمار مى‌آيد.

اين ميدان که سربازخانه مرکزى در آن واقع بوده و نظاميان در آن مشق نظام مى‌کردند، از شمال خيابان سرهنگ سخايى (خيابان سوم اسفند سابق) و از جنوب خيابان امام خمينى (ره) (خيابان باغ‌شاه، سپه و مريض‌خانه سابق) را شامل مى‌شده و محوطه بناهاى کنونى اداره پست (موزه پست و مخابرات)، سردر باغ ملى، ساختمان شماره 3 وزارت امور خارجه (شرکت نفت ايران و انگليس سابق)، موزه 13 آبان، موزه ايران باستان، کتابخانه ملى، کاخ شهربانى (ستاد مرکزى نيروى انتظامى فعلى)، کاخ وزارت امور خارجه، عمارت ثبت اسناد و املاک، مرکز قزاق‌خانه (سازمان تأمين خدمات درمانى نيروهاى مسلح فعلى)، ساختمان شماره 7 وزارت امور خارجه (باشگاه افسران سابق)، بناى وزارت جنگ سابق (بيمه بازنشستگى نيروهاى مسلح فعلى)، ساختمان هنرستان دختران يا مدرسه کودکان بى‌سرپرست را دربرمى‌گيرد.

بنابر سفرنامه جکسون، اين محوطه که از بزرگترين ميدان‌هاى نظامى بوده حدود 400 متر طول و 400 متر عرض داشته است.

به‌غير از بناى قزاق‌خانه سابق که قديمى‌ترين بناى منطقه (1280 ه.ق) است از ميدان مشق سابق، امروزه اثرى نمانده و فقط سردر زيبايى از آن دوران براى نسل جديد به ميراث و يادگار مانده که باعنوان \"سردر باغ ملى\" معرف مردم تهران است.

M/106

نايب رئيس کميسيون فرهنگي تاکيد کرد: تدوين برنامه اي جامع براي ساماندهي باغ ملي


انتهای پیام/

کد خبر 1386070133